andras

Oravecz András

+36303822495

Bemutatkozás

Oravecz Andrásnak hívnak, és jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki képzésén hallgatok.
Első számítógépemet tíz éves koromban kaptam. Ezután a virtuális világ hamar magával ragadott, és úgy látszik, lelkesedésem a mai napig töretlen. Ez az egész, emberek ezreinek alkotása, amely hasonlóan a hétköznapibb dolgokhoz, tartalmaz hibákat, ezzel újból és újból kihívást állítva felhasználóik elé.
A temérdek fejlesztőnek azonban előnye is van, egy kis túlzással állíthatom minden napra jut valami újabb apróság, amivel talán, egyre könnyebbé válik a mindennapi életünk.

Újdonság és kihívás pont e két dolog a legfőbb mozgatórugóm, minden egyes probléma megoldásával tovább szélesíthetem ismereteim. A kezdetek óta eltelt hosszú évek alatt leginkább autodidakta módon elég sok tapasztalatot szereztem, amelyet fejlesztői feladatokra szeretnék felhasználni. Érdeklődésem az alábbi öt nem teljesen elkülöníthető csoportra tudom osztani:

 

Operációs rendszerek

Jelenleg három operációs rendszert ismerek, és ha kell használok: Mac OS X, Microsoft Windows és ubuntu Linux. Mindennapi feladataimra, szórakozásra immár 6 éve, kizárólag a Mac OS-t használom. Egyszerű, logikus, és viszonylag stabil.

osx86 project

Külön csemege számomra, az Apple eredetileg csak saját gépein használható rendszerének, PC-n való futtathatóságának megteremtése. Rendszeres látogatója vagyok, több ezzel foglalkozó oldalnak, fórumnak is, így ebben a témakörben is egész jártasnak mondhatom magam.
Kicsit bővebben, a hackintosh-ról szóló bejegyzésemben olvashatsz a témáról.

Programozás

Ismert nyelvek: C, C++, Java, Intel ’85 Assembly

Android operációs rendszer

A legújabb hobbim. A kerneltől, a felhasználói programokig egyre többet látok át ebből a “világból”. Saját KitKat firmware-t is készítettem már a Samsung S7562-es telefonhoz:
forum.xda-developers.com

Web

PHP5, HTML, CSS, MySQL, JavaScript, grafikai ismeretek.
Gondozott oldalaimnál mindig törekszem a letisztult, átlátható, ergonomikus lapok készítésére.

 

Hobbik

Bringa: Kell a mindennapi testmozgás és a természet közelsége. A tekerés mindkettőt megadja, egyben remek közösségteremtő elfoglaltság.

Főzés, sütés: Vendéglátós tanulmányaim alatt kezdtem el foglalkozni az ételkésztéssel, amit hamar meg is szerettem. Ma már sokfajta finomságot elkészítek, melyekből ritkán marad másnapra. Az egészséges, friss alapanyagokból készült, könnyű, és tápláló ételek a kedvenceim.

Zenehallgatás: Vivaldi, Daft Punk, Madonna, Metallica. A komolyzenétől, a metálig.
Bármely minőségibbnek mondható muzsikát szívesen meghallgatok.